Είναι αλήθεια πως κατασκεύασαν σε στούντιο στο Αμβούργο το Οβάλ Γραφείο για να σκηνοθετήσουν φωτογραφίες του Joe Biden τις πρώτες ημέρες του στον Λευκό Οίκο;

Κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες η παρακάτω φωτογραφία όπου απεικονίζεται χρήστης να ισχυρίζεται ότι σε στούντιο στο Αμβούργο κατασκευάστηκε απομίμηση του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου ώστε να φιλοξενήσει εκεί τον Joe Biden, καθώς ο ίδιος, υποτιθέμενα, δεν έχει πρόσβαση στο Λευκό Οίκο.

Η φωτογραφία είναι από τον παρακάτω ιστότοπο:

http://archive.today/v5l3S

Μετά από μετάφραση της περιγραφής αλλά και έρευνας στην ιστοσελίδα διαπιστώνουμε ότι:

1) Το στούντιο κατασκευάστηκε από την Εταιρεία Studio Hamburg Werkstätten (Στούντιο Εργαστηρίων Αμβούργου) τα οποία εξειδικεύονται σε δημιουργία τηλεοπτικών πλατό για τις ανάγκες τηλεοπτικών προγραμμάτων.

https://archive.is/Z1OjD

2) To πλατό, σύμφωνα με τον ιστότοπο dwdl.de, που εξειδικεύεται σε νέα σχετικά με τη βιομηχανία των media στη Γερμανία, κατασκευάστηκε στο Βερολίνο, όχι στο Αμβούργο. Συγκεκριμένα, το πλατό στεγάστηκε στον πρώτο όροφο του ουρανοξύστη Axel Springer, του ομώνυμου ομίλου Μέσων στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Bild, για τις ανάγκες του ειδικού ζωντανού προγράμματος της γερμανικής εφημερίδας Bild αναφορικά με την δημοσιογραφική κάλυψη της βραδιάς των Αμερικανικών εκλογών στις 3-4 Νοεμβρίου 2020.

https://archive.is/G5EQq

3) Φωτογραφίες από το πλατό, καθώς και την ύπαρξη του, επιβεβαιώνει και ο Christopher Miller, ανταποκριτής του αμερικανικού δικτύου Buzzfeed News στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ επισυνάπτεται και βίντεο-απόσπασμα από τη δημοσιογραφική κάλυψη και τη χρήση του πλατό στις 3 Νοεμβρίου του 2020. Περιγραφή του πλατό στα γερμανικά μπορείτε να βρείτε από το 00.01.47-00.01.50 του παρακάτω βίντεο.

https://archive.is/RBXkj

Συμπέρασμα: Το πλατό-ρέπλικα του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου δε βρίσκεται στο Αμβούργο, αλλά στο Βερολίνο, στα κεντρικά γραφεία της Bild. Δεν κατασκευάστηκε για την ορκωμοσία του νυν-προέδρου Joe Biden, αλλά για δημοσιογραφική εκπομπή που προβλήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2020. Οι δημοσιογράφοι που το χρησιμοποίησαν αλλά και η εταιρεία που το κατασκεύασε εξαρχής αναγνώρισαν ότι είναι ρέπλικα κατά παραγγελία της ζωντανής εκπομπής της Bild.

Μ.Μ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού