Σχετίζεται στ’ αλήθεια ο φερόμενος ως δολοφόνος του 19χρονου Άλκη με κάποια αντιφασιστική οργάνωση;

Στις 31/01/2022 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη από μία συμμορία νεαρών ανδρών, οι οποίοι φαίνεται πως ανήκουν σε έναν οπαδικό σύνδεσμο της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ που συμμετέχει συχνά σε περιστατικά βίας. Δύο με τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Καμπανού, αρκετές ειδησεογραφικές και ενημερωτικές σελίδες του διαδικτύου (Ελλάδα 24, Δημοκρατία, Espresso, kanenazori), ισχυρίστηκαν πως ο φερόμενος δολοφόνος που μόλις είχε συλληφθεί από την αστυνομία, ανήκει στον αντιφασιστικό χώρο, καθώς είχε στα «αγαπημένα» του στο Facebook ένα αντιφασιστικό τουρνουά μποξ. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των έντυπων εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» θα επισημάνουν επίσης, ότι ο φερόμενος δολοφόνος είχε ως «εξώφυλλο» στο προφίλ του στο Facebook ένα υβριστικό σύνθημα (το οποίο σχετίζεται με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας).

Οι συγκεκριμένες σελίδες, στηρίζουν κατά κύριο λόγο την επιχειρηματολογία τους σε ορισμένα screenshots από ένα προφίλ στο Facebook, τα οποία κυκλοφόρησαν ευρέως στο Twitter. Ο πρώτος που φαίνεται να κοινοποίησε τις εν λόγω εικόνες ήταν ο χρήστης Ν. Μ., ο οποίος, όμως, σε άγνωστο χρόνο κατέβασε το tweet του, παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που φαίνεται ότι είχε λάβει.

Το Tweet του χρήστη Ν. Μ.

Επισήμανση του χρήστη Ν. Μ. του Antifa Tournament.

 

Επισήμανση του χρήστη Ν. Μ. του «υβριστικού» εξωφύλλου του Π. Μπ.

Εν τούτοις, η είδηση σχετικά με τα υποτιθέμενα πολιτικά φρονήματα του φερόμενου δολοφόνου, είχε ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις, ωθώντας έτσι τον γνωστό ακροδεξιό δημοσιογράφο του «Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών» και της εφημερίδας «Δημοκρατία», Δημήτρη Παπαγεωργίου, να την κοινοποιήσει και ο ίδιος στο Twitter του.

 

Το tweet του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου σχετικά με τις υποτιθέμενες αντιφασιστικές πεποιθήσεις του φερόμενου ως δολοφόνου.

Την «ανακάλυψη» αυτή, θα κοινοποιήσουν τόσο γνωστές ακροδεξιές και νεοναζιστικές προσωπικότητες του διαδικτύου όπως ο Θ. Σ., όσο και διάφορες νεοφασιστικές ομάδες όπως η «Νεολαία Έλληνες Αθηνών» στο Twitter και η eom.memes2021 στο Instagram.

Το tweet του γνωστού ακροδεξιού και νεοναζί Θ. Σ.

 

Το tweet της νεοφασιστικής ομάδας «Νεολαία Έλληνες Αθηνών.

Δημοσίευση της νεοφαστικής ομάδας ΕΟΜ Memes στο Instagram.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, ότι εδώ και μία μέρα περίπου έχει διαρρεύσει τόσο το πρόσωπο του φερόμενου δολοφόνου του Καμπανού όσο και το όνομά του, του οποίου θα γράψουμε μόνο τα αρχικά A. (όν.) και C. (επ.). Τουναντίον το προφίλ στο Facebook που κοινοποίησαν οι προαναφερθείσες σελίδες, ανήκει σε ένα άσχετο άτομο, το οποίο φέρει διαφορετικό ονοματεπώνυμο  (Π. όν. και Μπ. επ.), ενώ παράλληλα από τις δημόσιες φωτογραφίες που έχει στο προφίλ του φαίνεται πως δεν έχει και καμία απολύτως σχέση με τον συλληφθέντα.

Αριστερά: φωτογραφία του φερόμενου δολοφόνου Α. C. Δεξιά: φωτογραφία του Π. Μπ.

Ο Π. Μπ. έχοντας παρατηρήσει ότι το προφίλ τράβηξε αναπάντεχα τις προηγούμενες μέρες την προσοχή τόσων ανθρώπων, προχώρησε εχθές στη δημοσιοποίηση του κάτωθι status «Βλέπω πως ηλίθιοι ανθρώποι ανεβάζουν το προφίλ μου για κάτι που δεν έχω σχέση. Όσοι με γνωρίζετε παρακαλω μην δίνετε σημασία. Ευχαριστώ πολύ».

Το status του Π. Μπ. στο Facebook σχετικά με τα ψευδή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο

Κλείνοντας θα πρέπει αναφερθεί, ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η συμμορία στην οποία ανήκει ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Καμπανού, να συνδέεται πολύ στενά με ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, πως το προφίλ στο οποίο αναφέρονται οι συγκεκριμένες ειδησεογραφικές και ενημερωτικές σελίδες, δεν ανήκει πραγματικά στον φερόμενο δολοφόνο, ενώ παράλληλα δε διαθέτουμε και καμία απολύτως πληροφορία που να επιβεβαιώνει πως το άτομο αυτό ανήκει στον αντιφασιστικό χώρο.

 

Υ. Γ. Ορισμένοι ίσως εστιάσουν στο γεγονός, ότι ο φερόμενος δολοφόνος ανήκε στον σύνδεσμο οπαδών της Θύρας 4, ο οποίος ιστορικά είναι αριστερών πεποιθήσεων. Ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με το άρθρο της Μελπομένης Μαραγκίδου στο Vice, έχει επέλθει ρήξη εντός του συνδέσμου, ο οποίος οφείλεται κατά κύριο λόγο στις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των μελών του.

 

 

Σπύρος Αυγερινόπουλος

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Φεβρουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού