Παπάς στη Ρόδο κάλεσε σε ξεσηκωμό τους χριστιανούς απέναντι στην κυβέρνηση;

Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη δημοσιεύθηκε ποστ (μπορείτε να το δείτε στην εικόνα που παραθέτουμε) σε σελίδα χριστιανικού περιεχομένου, όπου ισχυρίζεται πως ο ‘’παπα Χρήστος’’ από τη Ρόδο, καλεί σε ξεσηκωμό τους χριστιανούς απέναντι στην άθεη και διεφθαρμένη κυβέρνηση που πούλησε τη θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένεια. Παρόλα αυτά δε μας δίνει περισσότερα στοιχεία όσον αφορά το πότε και με ποιους όρους ειπώθηκαν όλα αυτά. Τι ισχύει;

Χωρίς ιδιαίτερα εντατική έρευνα στο διαδίκτυο, μπορούμε να βρούμε το βίντεο με τον παπα Χρήστο στο οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο ποστ (πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=UZAAi3z5LU4). Ενώ μεν ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα στη Ρόδο, προέβη στις δηλώσεις που του αποδίδονται από τον συντάκτη του εν λόγω ποστ (εξαιρώντας το κάλεσμα σε ξεσηκωμό που ποτέ δεν ειπώθηκε), οι δηλώσεις αυτές έγιναν τον Απρίλιο του 2017. Αφορμή κατά τον ίδιο αποτέλεσε η θέση κυβερνητικών στελεχών εκείνης της περιόδου ενάντια στο άγιο φως, ‘’για να μην ξοδεύεται το κράτος’’.

Οι δηλώσεις αυτές που ειπώθηκαν περισσότερα από 3.5 χρόνια νωρίτερα, δεν έχουν σχέση με τη σημερινή συγκυρία, αλλά το γεγονός ότι αποκρύπτονται τόσο η περίοδος όσο και οι συνθήκες που τις διέπουν, καθιστά το ανωτέρω ποστ παραπληροφόρηση. Όταν δεν αναφέρουμε ρητά τον χρόνο και τους όρους με τους οποίους ένα γεγονός έλαβε χώρα, υπονοούμε πως το γεγονός αυτό συνέβη την περίοδο που το δημοσιεύουμε και αφορά τη σημερινή συγκυρία.

Παρακάτω παραθέτουμε τα λόγια του παπα Χρήστου αυτολεξεί:

‘’Λοιπόν παιδιά μου κοιτάτε να δείτε. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Αν είμαστε διαλυμένοι, αν ο ένας δε χωνεύει τον άλλο δε θα κάνουμε απολύτως τίποτα. Που οδηγούμεθα. Βλέπετε σε ποιο κανάλι μας έχουνε βάλει. Βλέπετε όλοι οι άθεοι παίρνουνε συντάξεις, παίρνουνε επτά χιλιάδες και οκτώ τον μήνα, χωριστά τα έξτρα τους αλλά δυστυχώς αυτοί οι άθεοι παίρνουνε, παίρνουνε, παίρνουνε. Δεν ακούσατε που είπανε για το άγιο φως; Να κοπεί; Γιατί λέει ξοδεύεται το κράτος; Στραβάρα τους, στα μούτρα τους όλα. Μην τους πιστεύετε. Είναι άθεοι, είναι κλέφτες, είναι απατεώνες, είναι ανεπρόκοποι, δεν έχουνε δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και μας διοικούνε αυτά τα ρεμάλια. Αυτοί είναι και όποιος θέλει αν τους βαστάει να ‘ρθει εδώ. Χρόνια πολλά σε όλους και ευλογημένα. Όλες αυτές τις άγιες ημέρες να είμαστε στις εκκλησίες. Να καταλάβουνε ότι δεν παίζουμε με τη θρησκεία μας. Όλα μας τα πήρανε, το μόνο πράγμα την ψυχή μας δε θα πάρουνε. Σηκώστε το ανάστημά σας. Μην τους υπολογίζετε. Μην τους σέβεστε όπως δε μας σέβονται. Αυτοί είναι. Ντροπή στα μούτρα τους. Και να τα δείξεις εσύ κύριε Λοϊζο που παίρνεις αυτά τα πράματα. Δεν τρέχουμε και δε φοβάμαι κανένανε. Όποιος θέλει ας έρθει να με αντιμετωπίσει. Θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα μας τα πουλήσανε όλα και έχουνε τα μούτρα και βγαίνουνε οι ψεύτες και οι λωποδύτες να μας κάνουνε μαθήματα ηθικής. Ποια ηθική και ποια. Όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι να γιορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε το άγιο Πάσχα και την ανάσταση του κυρίου μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Καλό Πάσχα.’’

Συμπέρασμα: Τα λόγια που αποδίδονται από τον συντάκτη του ποστ, στον παπα Χρήστο, εφημέριο του Αγίου Παντελεήμονα στη Ρόδο, πέραν του καλέσματος σε ξεσηκωμό, είναι αληθή. Όμως, δεν ειπώθηκαν σήμερα αλλά τον Απρίλη του 2017 με αφορμή θέσεις στελεχών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για το άγιο φως, κατά τον ίδιο τον εφημέριο. Ουδεμία σχέση έχουν οι δηλώσεις αυτές με τη σημερινή κατάσταση ακόμη και αν αυτό υπονοείται από τον συντάκτη, από τη στιγμή δεν αναφέρει ρητά το πλαίσιο (χρονικό και περιεχομένου) στο οποίο έλαβαν χώρα.

Θ.Κ.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού