Φωτογραφία επεισοδίων που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Ψαριανός, είναι πραγματικά από συγκέντρωση καλλιτεχνών στο Σύνταγμα;

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) πριν από λίγες ημέρες, κάλεσε τα μέλη του αλλά και απλούς πολίτες σε ΄΄Διήμερο Πανκαλλιτεχνικής Δράσης’’ το Σάββατο 13 Μάρτη και την Κυριακή 14 Μάρτη (εδώ το κάλεσμα του σωματείου: πηγή). Μεταξύ των αιτημάτων του σωματείου είναι η διασφάλιση συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζομένους στον καλλιτεχνικό χώρο, αύξηση της περιόδου ισχύος των κρατικών μέτρων στήριξης, διασφάλιση δωρεάν τεστ απέναντι στην covid-19 για την ασφαλή διεξαγωγή προβών και άλλα.

Έτσι το Σάββατο 13 Μάρτη το Σ.Ε.Η. προχώρησε στη διεξαγωγή πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Εικόνες και βίντεο από την εν λόγω πορεία, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε εδώ (πηγή 1, πηγή 2, πηγή 3).

Με αφορμή την πορεία της 13 Μάρτη, ο πρώην βουλευτής των ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημοκρατικής Αριστεράς, Ποταμιού και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Γρηγόρης Ψαριανός (περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο εδώ) ανέβασε ποστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με περιεχόμενο την προαναφερθείσα πορεία των καλλιτεχνών.

Στο ποστ του έγραψε τα εξής:

‘’ Μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων τού Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ, σήμερα έξω απ’ τη Βουλή.

Επιτέλους και μια συγκέντρωση…

Αθρώποι τού Πολιτιζμού, μάλιστα, όχι τίποτα απολίτιστοι!

Τόσους μήνες νέκρα, ούτε ένα συλλαλητήριο, μια διαδήλωση, μια πορεία…

Τίποτα.

Τόσο γαϊδούρια είσαστε;

Φοβάστε, ε;

Επειδή δεν έχουμε 5000 ΜΕΘ και 60000 νοσηλευτικό προσωπικό;’’

Μάλιστα το παραπάνω ποστ συνοδευόταν και από φωτογραφία κουκουλοφόρων εν μέσω επεισοδίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή προέρχεται από την πορεία των καλλιτεχνών. Ολόκληρο το ποστ του κυρίου Ψαριανού μπορείτε να το δείτε εδώ:

Το εν λόγω ποστ του κυρίου Ψαριανού

Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της 13 Μάρτη, αλλά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από τις 16 Νοεμβρίου του 2015 όπου μπορεί να βρεθεί σε άρθρο του Βήματος.

Παρά σειρά σχολίων κάτω από το ποστ του πρώην βουλευτή όπου των ενημερώνουν πως η φωτογραφία δεν είναι από την εν λόγω πορεία, μέχρι τη στιγμή που γράφεται η αποδόμησή μας (μεσημέρι 15ης Μάρτη) το ποστ του πολιτευτή, παραμένει στον προσωπικό του λογαριασμό.

Συμπέρασμα

Όχι, η φωτογραφία των επεισοδίων που παρουσιάζει ο πρώην βουλευτής, κύριος Γρηγόρης Ψαριανός, δεν προέρχεται από την πορεία στην οποία κάλεσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για τη 13η Μάρτη. Η φωτογραφία αυτή διακινείται στον ελληνικό διαδικτυακό χώρο, τουλάχιστον από τις 16 Νοεμβρίου του 2015.

Θάνος Καραμπουρνιώτης

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού