Είναι αλήθεια πως νοσοκόμα στης Η.Π.Α. λιποθύμησε λόγω του εμβολίου που έκανε για την Covid-19;

Κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα ο ισχυρισμός πως νοσοκόμα στις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία έκανε το εμβόλιο της Pfizer, λιποθύμησε μπροστά στην κάμερα εξ αιτίας του εμβολίου (Εικόνα). Ο ισχυρισμός αυτός έχει λάβει μέχρι στιγμής χιλιάδες κοινοποιήσεις. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Στις 17 Δεκέμβρη, η Tiffany Dover, νοσοκόμα στο Τενεσί των Η.Π.Α. λιποθύμησε σε ζωντανή σύνδεση λίγο αφότου έλαβε το εμβόλιο της Pfizer (το συμβάν μπορείτε να το δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=sSD_g4vCwIg). Αυτό ήταν αρκετό έτσι ώστε πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η λιποθυμία της νοσοκόμας οφείλεται στο ίδιο το εμβόλιο. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Λίγο μετά το συμβάν, εξήγησε το γιατί λιποθύμησε (δείτε την εξήγησή της εδώ https://www.youtube.com/watch?v=tOH7XLHl2mo) . Σύμφωνα με την ίδια έχει ιστορικό λιποθυμιών όταν αισθάνεται πόνο. Έτσι, ο πόνος στο χέρι της από τον εμβολιασμό αν και ελάχιστος όπως η ίδια τον χαρακτήρισε, ήταν αρκετός ώστε να την κάνει να λιποθυμήσει. Μάλιστα μας ενημέρωσε πως για την ίδια είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο το να λιποθυμά όταν αισθάνεται πόνο, κάτι που της συνέβη 6 φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Συμπέρασμα: Όχι, η λιποθυμία της νοσοκόμας στις Η.Π.Α. δεν οφείλεται στο εμβόλιο αυτό καθ’ αυτό αλλά στον πόνο που ένιωσε στο χέρι από τον εμβολιασμό μιας και όπως η ίδια μας ενημέρωσε, έχει ιστορικό λιποθυμιών σε περιπτώσεις που νιώθει έστω και ελάχιστο πόνο.

Θ.Κ.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού