Έλληνας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο επειδή υπερασπίστηκε γυναίκα που θα βιαζόταν από αλλοδαπούς;

Viral έγινε ποστ εθνικιστικής-ρατσιστικής σελίδας πριν λίγες ημέρες (την οποία δεν επιθυμούμε να διαφημίσουμε για αυτό και επιλέγουμε να αποκρύψουμε τα στοιχεία της) όπου ισχυριζόταν πως ‘’22 Πακιστανοί χτύπησαν Έλληνα που προσπάθησε να γλυτώσει Κρητικιά από ομαδικό βιασμό’’. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τη βασική πηγή (https://web.archive.org/…/ematiri-sybloki-sti-mesara…/) που αναπαρήγαγαν και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας, το βράδυ του Σαββάτου της 29ης Αυγούστου υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε ‘’ομάδες’’ Πακιστανών και Ελλήνων μετά από λογομαχία. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Τυμπάκι της Μεσσαράς, στον νομό Ηρακλείου. Από τη συμπλοκή αυτή συνελήφθησαν 22 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί.

Σύμφωνα και πάλι με το συγκεκριμένο άρθρο, αφορμή για το γεγονός αποτέλεσε καυγάς ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν αλλοδαπό την προηγούμενη ημέρα, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Η ελληνική αστυνομία παράλληλα, εξέδωσε δελτίο τύπου (https://web.archive.org/web/20200904104512/http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=96857&Itemid=2504&lang=) την Κυριακή της 30ης Αυγούστου όπου ενημέρωνε τους πολίτες πως οι συλληφθέντες (αλλοδαποί και ημεδαποί) κατηγορούνταν για ‘’πρόκληση σωματικών βλαβών’’, χωρίς να αναφέρεται οπουδήποτε κατηγορία περί απόπειρας βιασμού.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή σε άρθρο της (https://web.archive.org/…/kriti-24-syllipseis-ystera…/) την 30η Αυγούστου, η συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησε, αφού νωρίτερα ‘’30 άτομα κρατώντας ξύλα και μεταλλικά αντικείμενα’’, έστησαν καρτέρι στους αλλοδαπούς έξω από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονται.

Η πληροφορία αυτή της Καθημερινής δείχνει σε έναν βαθμό να συμβαδίζει και με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) για το συμβάν, όπου μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ‘’Την Παρασκευή στις 7.10 μμ ένας μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν μαχαιρώθηκε από έναν οδηγό που έβριζε ρατσιστικά στο εργοστάσιο Γιαννακάκη στο Τυμπάκι. Η επίθεση του προκάλεσε την αντίδραση των άλλων εργαζόμενων που παρενέβησαν και τον σταμάτησαν. Ο Τ.Α μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο ΠΕΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται με τραύμα από μαχαίρι. Την επόμενη μέρα, εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι έξω από το εργοστάσιο βρίσκονταν περίπου 15 φορτηγά με τραμπούκους που είχαν όπλα, ξύλα, σίδερα και πέτρες και ήρθαν εκεί απειλώντας ότι θα σκοτώσουν τους Πακιστανούς εργάτες.’’. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, μπορεί να βρεθεί εδώ (https://www.facebook.com/1031385896886717/posts/4768271903198079/).

Συμπέρασμα: Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία απολύτως πηγή η οποία να ισχυρίζεται πως αφορμή για το ανωτέρω σκηνικό υπήρξε απόπειρα βιασμού Ελληνίδας από αλλοδαπούς. Ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του διαχειριστή της προαναφερθείσας εθνικιστικής σελίδας, ώστε να μαζέψει περισσότερες αντιδράσεις και κοινοποιήσεις με την ηρωοποίηση του ενός εκ των Ελλήνων που συνελήφθησαν. Τα υπόλοιπα θα κριθούν όπως όλα δείχνουν στα ελληνικά δικαστήρια.

Update: Εδώ βρίσκεται η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου (https://web.archive.org/…/990-anakoinosi-syndikatou…

Θ.Κ.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΩΝ

Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού